Göz Bozukluğu Baş Döndürür mü? Nedenleri ve Tedavisi
Göz Bozukluğunun Etkileri
1- Göz bozukluğu denince akla birçok farklı bozukluk türü gelmektedir. Göz bozuklukları ülkemizde birçok kişide görülen ve her geçen gün artan ciddi bir rahatsızlıktır.
2- Göz bozukluğu genellikle genetik olarak anneden veya babadan geçebilen fakat sonrada ilerlemeye elverişli bir rahatsızlıktır.
3- Göz bozukluğu gözlüklerle ve lenslerle günlük hayat için problem yaratmaz bir hale gelmiştir. Fakat bu tarz yöntemlerin çoğu genetik olarak meydana gelen göz bozukluklarında ilerlemeyi durduramamaktadır.
4- Bu gibi durumlarda lazer tedavisi tarzı bir operasyon yaptırılmaz ise görme kaybına varabilen ileri düzey sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
5- Göz bozukluğu yalnızca görmeyi etkilememektedir. Tedavi edilmediğinde ve doktor tarafında verilen lens veya gözlükler düzenli olarak kullanılmadığında çeşitli bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
6- Göz bozukluğuna bağlı olarak oluşan bu rahatsızlıklar baş dönmesi ya da baş ağrısı gibi yan etkilerdir.
7- Bu tarz etkilerin oluşmaması için verilen gözlük veya herhangi diğer tedavi yöntemleri ihmal edilmemeli ve sık sık doktor kontrolünden geçilmelidir.
Göz bozukluğu baş döndürür mü?
1- Göz bozukluğu bazı yan etkiler yaratmaktadır. Bunlardan biride baş dönmesi ve ağrısıdır.
2- Göz bozukluğu baş döndürür mü sorusuna verilebilecek tek cevap bunun kişiden kişiye değiştiğidir. Bu tarz etkiler kişinin göz numarasına göre değişiklik göstermektedir.
3- Denge kaybı da denebilen baş dönemsi genellikle ileri düzey göz bozukluklarında ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra göz tansiyonu gibi rahatsızlıklarda da görülebilmektedir.
4- Bu tarz baş dönmeleri de paniğe kapılmaya gerek yoktur. Yalancı baş dönemleri denilen bu tarz baş dönmeleri genellikle göz sorunlarını ve bu sorunların tedavi edilmesi gerektiğini işaret etmektedir.
5- Göz tansiyonuna bağlı olarak oluşan baş dönemlerinde ise tansiyon için kullanılan damlalar ve diğer ilaçlar kesinlikle ihmal edilmemeli ve düzenli olarak kullanılmalıdır.
6- Göz bozukluklarına bağlı olarak oluşan baş dönmeleri her geçen gün artıyor ise ve gözlük kullanımına rağmen herhangi bir gelişme yoksa bir göz doktorundan yardım alınması çok daha doğru olacaktır.
7- Bu tarz durumlarda baş dönemsinin farklı sebeplere bağlı olarak oluştuğu düşünülmektedir.
Göz bozukluğunun diğer etkileri
1- Göz bozukluğu yalnızca gözlerin görmemesi durumu değildir. Genellikle baş dönmesi ve ağrısı gibi durumları da ortaya çıkarmaktadır.
2- Göz bozukluklarına bağlı olarak oluşan bir diğer etki ise baş ağrısıdır. Geçmeyen bir baş ve boyun ağrısı mevut ise bunun göz bozukluklarından kaynaklanma ihtimali oldukça yüksektir.
3- Göz bozukluklarında kullanılan yanlış numaralı gözlüklerde baş ağrısına ve dönemlere neden olabilmektedir.
4- Bu sebeple kesinlikle başkasının gözlüğü ya da lensi kullanılmamalı ve bir uzman kontrolünde gerçek göz numaraları ölçülmelidir.
5- Bu ölçümler sonucu alınan gözlükler veya lensler alışma süreci sonrası göze tam uyum sağlayarak ağrının ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.
6- Baş ağrısının oluştuğu anlarda ilk müdahale olarak gözler kapatılmalı ve dinlendirilmelidir. Bu yöntem ağrının büyük oranda azalmasına yardımcı olacaktır.
7- Göz bozukluğuna bağlı olarak oluşan baş dönmesi ve baş ağrılarında dinlenmenin yanı sıra bazı bitkisel yöntemlerde uygulanabilmektedir. Bu tarz yöntemler yalnızca o an için olsa da kişide rahatlama yaratacaktır.
8- Bu bitkisel yöntem şudur; İlk olarak kurutulmuş papatya bitkisi bir miktar sıcak süt ile demlenmeli ve çay haline getirilmelidir. Daha sonra soğutulan bu karışım pamuk yardımı ile göz kapaklarının sütüne uygulanmalıdır. Bu baş ağrısını ve dönmeleri azaltacaktır.
9- Fakat bu tarz bitkisel yöntemler yalnızca o an için geçerlidir. Bu sebeple gözde oluşmuş olan rahatsızlık tespit edilmeli ve hızla tedavisine başlanmalıdır.